Рисунки на хора с увреждания от Димитровград стават календари и картичка

Елена Тодорова/в дясно/ с част от победителите от конкурса за рисунка от димитровградския Дневен център

Трима представители на Дневния център за хора с увреждания в Димитровград спечелиха две 1-ви и една 2-ра награда в национален конкурс за рисунка. Надпреварата е била под надслов Четирите годишни времена", а целта й е да даде поле за изява на лица с увреждания от цялата страна.

Организатор е фондация "Старт", която прави това начинание за трета поредна година, разказа директорът на Дневния център Елена Тодорова.

Шест потребители на димитровградския център са участвали в конкурса, за трима от тях има и поощрителни грамоти. Тодорова похвали Августина, Георги, Пламен, Даниела за отличното представяне. 

Тя подчерта, че две от рисунките на победителите ще бъдат отпечатани в календар на фондацията, а тази на Августина ще послужи за картичка, посветена пак на каузата в подкрепа на лицата с подобни проблеми.

Организаторите от фондацията са наградили лично всеки един от участниците от Димитровград на церемония в София снощи. Идеята е това да се случи в навечерието на 3 декември- Международния ден на хората с увреждания.

Годишните времена, които Августина е нарисувала ще послужат за картичка

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини