Заплатите само в банкомат. Вестниците в събота

„24 часа": Олигархът Цв. Василев живее в офис, пести данъци

Бизнесменът Цветан Василев, мажоритарен собственик на Корпоративна банка, в която са съсредоточени парите на държавните предприятия, живее в къща, която се води на фирмата му "Инвест мениджмънт".

Според НАП, ако фирмен имот се ползва за жилищни нужди, без да е обявено, е нарушение, тъй като се спестяват данъци. НАП обаче не е проверявала Василев.

„24 часа": Наркомани с 12 присъди убили майката на полицая

Двама закоравели бандити, осъждани и лежали в затвора, и 14-годишно момче са арестувани за зверското убийство на майката на полицая Димитър Каеков в столичния кв. Люлин, съобщи МВР.

Наглите бандити признали пред униформените, че са пребили жестоко възрастната жена с лопата и след това я обрали.

Полицията влезе в следите на бандитите, след като 68-годишната Генка Каскова бе намерена да лежи мъртва в локва кръв в къщата си в столичния кв. Люлин на 22 ноември.

Във фаталния ден около 21 часа я откри синът й, който е служител в Охранителна полиция повече от 25 години.

Той видя мъртвата си майка да лежи по очи в коридора, а дрехите на жената бяха свалени от кръста надолу.

„Труд": "Левски", "Булгартабак" и Корпоративна банка сплетени в руска връзка

Невъобразима сплав между футбол, тютюн и пари ще се забърка, ако Внешторгбанк стане спонсор на "Левски".

Според неофициална информация руската външнотърговска банка и клубът преговарят за спонсорство между 1 и 2 млн. евро годишно. Неотдавна лично премиерът Бойко Борисов се зае да търси финансов благодетел за сините. "Аз искрено се надявам, че до средата на декември ще сме финализирали договора. Моята роля е само да помоля и убедя, че "Левски" е отборът на народа", казва скромно министър-председателят.

„Труд": Гонят жп шефове за източване на 50 милиона лева

Престъпно източване на 50 млн. лв. от Националната компания "Железопътна инфраструктура" разследва Върховната касационна прокуратура (ВКП). Днес екипи от антимафиоти и следователи, ръководени от обвинителите, нахлуха в централата и в три офиса на държавното предприятие, за да търсят документи, свързани с присвояването.

Според официалното съобщение на ВКП десетките милиони са източени от дружеството чрез сключване на неизгодни договори между фирми и НКЖИ. Контрактите били подписвани от ръководството на БДЖ, съобщиха запознати с разследването. Въпреки това производството, образувано през ноември, се води срещу неизвестен извършител - виновно длъжностно лице.

„Стандарт": Заплатите само в банкомат

Заплатите вече ще се взимат само от банкомат. Държавата иска да забрани плащането на ръка, за да удари сивия бизнес. Сега много шефове дават пари под масата и ощетяват хазната с невнесени данъци и осигуровки. Около идеята да се забрани даването на възнагражденията кеш се обединиха вчера представители на работодателите и министрите на финансите, икономиката и социалната политика по време на тристранния съвет. Радикалната мярка беше предложена преди няколко месеца в Закона за ограничаване на разплащанията в брой. Тя обаче беше отхвърлена от депутатите. Сред основните причини бяха банковите такси и липсата на устройства за теглене на пари в малките населени места. Участници във вчерашното заседание коментираха, че за да успеят да прокарат идеята, ще се дискутират варианти за поставяне на банкомати и в малките населени места. Обсъжда се намаляване на таксите при теглене от картите и отпадането им при дребни покупки в магазина.

„Стандарт": Фандъкова спря тракторите

Столичната кметица спря похода на тракторите. "До понеделник тежки земеделски машини няма да влизат в града", отсече Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че фермерите не са платили искания от кметството депозит от 10 хиляди лева. Затова Фандъкова наложила забрана за влизане на селскостопанската техника до понеделник. Има ограничение и за 170 машини, които са над 4 тона. "Най-важно е да се гарантира, че няма да се затварят улици", категорична е кметицата на София. Така вчера земеделците останаха в изчаквателна позиция. Някои от тях вече са в подстъпите на града, а други са все още до Велико Търново.

„Монитор": Тръгна родилен туризъм след лекарските грешки

Родилен туризъм има в страната заради страх от лекарски грешки. Бременните от провинцията масово се насочват към София, Плевен, Варна и Пловдив, където има университетски болници, а малките АГ в градчетата изпращат бъдещите майки в областните центрове, за да избегнат евентуални усложнения и смърт. Това съобщи проф. Тодор Чернев - началник на Клиниката по фетална медицина в университетската болница „Майчин дом" в столицата. Той определи като напълно логично жените да се безпокоят, след като за цялото първо полугодие в страната има починали само 2 родилки, а през есента само за месец 4 издъхнали.

„Монитор": Бойко по TV7: Синдикатите да не дърпат дявола за опашката

Ръководствата на синдикатите да не прекаляват с „дърпането на опашката на дявола", призова вчера премиерът Бойко Борисов в коментар за планираните протести. В един момент те няма да могат да контролират събитията. Има много лумпени в държавата, които ще излязат, ще започнат да мятат, да се бият с полицаите, ще ескалира напрежение, което те няма да могат да овладеят, предупреди Борисов в ефира на TV7 за риска от действията на профсъюзите.

По думите му простите се разпространяват като зараза в цял свят. Той даде за пример блокираните през последните дни улици в Брюксел и Лондон. Според премиера стачките обаче са нормално явление в условията на демокрация. Лидерът на ГЕРБ подчерта все пак, че синдикатите у нас са наясно, че предприеманите от кабинета стъпки са единствените в правилна посока. Аз им казах, че искам да изсветля целия сив сектор и всяко предложение, като криминализирането на укриване на осигуровки е изведено като приоритет в парламента, декларира Борисов усилията на управляващите за реализирането на пенсионната реформа.

„Монитор": Пиромани вилняха трета нощ в София

Трета нощ пиромани палиха коли в София. Нови 5 возила избухнала в пламъци в любимия на извършителите квартал „Младост". Огънят унищожи напълно джип „Тойота Рав 4", който беше на косъм да се взриви заради пълна догоре газова бутилка, и повреди частично още 4 коли. Часове след палежа патрул спря в района на Горубляне 25-годишния Огнян от Никопол и го задържа. В колата на младежа била открита туба бензин, а според разследващите по ръцете му имало среди от гориво. Новината за арестуването на предполагаем извършител потвърди вчера и вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Сега": Пациенти отказват лечение заради страх от лекарски грешки

Несекващата истерия на тема лекарски грешки у нас започва да води до логични последици. "Населението е в стрес и отказва да се лекува. Знам за 3 случая на жени, които са отказали операция и ще си умрат, тъй като прочели в пресата, че едната от починалите родилки е била интубирана неправилно", обяви председателят на Българския лекарския съюз д-р Цветан Райчинов. Шефът на етичната комисия на съюза проф. Милан Миланов пък обясни, че заради постоянните обвинения за лекарски грешки има опасност самите медици да спрат да поемат рискове и да лекуват, за да не бъдат изкарани виновни след това.

„Дума": Бойко Борисов: В България има много лумпени

Много разчитам синдикатите да не прекаляват с дърпането на дявола за опашката, защото и те самите няма да могат да контролират ситуацията после, има много лумпени в държавата. Тази констатация направи вчера Бойко Борисов по повод протестите, които разтърсиха страната.

"Има много лумпени в държавата, които в един момент ще излязат, ще почнат да мятат, да се бият с полицаи, ще ескалират напрежение, което след това те (синдикатите - бел.ред.) няма да могат да овладеят. А те прекрасно знаят, че това е единственото правилно нещо, което правя в момента", поиска си признание премиерът.

Борисов призна обаче, че досега е играл на нерви с протестиращите и че предложението за радикално увеличение на пенсионната възраст е било негово. "Казах им на депутати и изпълнителна комисия, че дали е 4 месеца или една година, шумът ще бъде един и същ. Да го направим с една година и ще видите, че и на 4 месеца ще се радват", заяви той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини