Седмокласници от Димитровград се състезават на езика на Шекспир

Скечове на англлийски език показаха четири училища от Димитровград, журито избра най-добрите

Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров” днес отново беше домакин на традиционното състезание по английски език за седмокласници. В оживената надпревара се включиха отборите на ОУ”Пенчо Славейков”, ОУ”Алеко Константинов”, СОУ”Любен Каравелов” и СОУ”Васил Левски”. Участниците в състезанието демонстрираха отлична езикова подготовка и творческо отношение към поставените задачи. Под формата на скечове седмокласниците показаха какво на научили на едика на Шекспир.

Състезателната програма бе разделена в два кръга. Първата част е с отборно участие и има за цел да открои говоримото владеене на английски език. Участниците трябваше да представят по най-оригинален и атрактивен начин своя отбор, за да предизвикат вниманието на журито и одобрението на публиката.

Втората задача провокира изобретателността и познанията на отборите, които трябваше да сглобят от отделни фрагменти картина от известна приказка и текст към нея. От голяма значение за изхода от надпреварата в тази задача бе и подкрепата на публиката.

Най-оспорвана конкуренция предизвика третата задача, в която участниците трябваше да открият истинско съкровище. За тази цел те трябваше да следват точно зададените инструкции, за да открият ключа, водещ по мечтаната цел. Състезателите доказаха, че най-необходимото човешко съкровище са знанието, щастието, приятелите и успеха, коментира и директорът на гимназията Красимир Кръстев. Той прикани седмокласниците да продължат обучението си в елитното училище догодина.

 

Публиката на състезанието

Домакините от Езикова гимназия бяха подготвили специална програма, за да поздравят гостите с изпълненията на Софи Земер и Добромира Георгиева.

Водещите...
Отборът на ОУ Алеко Константинов
Алековци си имаха и агитка сред публиката

Журито бе особено затруднено от отличното представяне на отборите от основните училища. В крайна сметка победиха седмокласниците от СОУ “Любен Каравелов”, втори останаха от ОУ “Пенчо Славейков”, а трети станаха учениците от СОУ “Васил Левски”. Четвърти са възпитаниците на ОУ “Алеко Константинов”. Това е класирането от устното състезание, уточниха от Езиковата гимназия.

Вторият кръг в състезанието по английски език е индивидуален и се състои в решаването на писмен тест. Резултатите ще бъдат оповестени, а наградите раздадени на 20 декември – на Коледния благотворителен концерт, организиран от Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини