Галаксико замина за Перник, цели се в купа България

"Галаксико" замина днес за участие в купа България в Перник

За участие в купа България -"Предколедна фиеста" заминаха днес 38 деца от балетен център "Галаксико". Състезанието ще протече от петък до неделя в Перник, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителят на школата Тихомир Митев. За сцената на Купа България Митев и възпитаниците му са подготвили 42 танца в стиловете характерни танци, хип-хоп и танцово шоу.

"Галаксико" участва за 6-та поредна година на танцовия форум в Перник, а в продължение на 5 години купа в раздела "Характерни танци" е притежание на димитровградчани. Четири години подред школата на Детски и Младежки център  печели и купата на кмета на Перник.

На 2 години е най-малкият участник в състезанието от Димитровград, това е Гейбриъл Генчев, който вече е регистриран като член на Българската спортна танцова федерация. Tой ще е един от претендентите за медали, допълни Тихомир Митев. И се закани, че на изданието на "Предколедна фиеста" догодина ще доведе майки -ветерани в танците, защото го позволява формата на танцовото мероприятие.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини