Третокласник от Димитровград перфектен в математическо състезание

Третокласникът Даниел Христов от ОУ"Пенчо Славейков" е участникът, събрал максимален брой точки в турнира -60

Победителите в математическият конкурс "Иван Салабашев" бяха наградени днес на официална церемония в зала "Гросето". Общо 216 ученици от 2 до 11 клас са мерили сили в надпреварата, като най-многобройна е групата на второкласниците, коментира секретарят на Съюза на математиците в Димитровград Антоанета Шаркова. Тя подчерта, че състезанието е едно от най-трудните за децата и е атестат за отлична подготовка.

Шаркова подчерта отличното представяне на третокласникът от ОУ"Пенчо Славейков" Даниел Христов, който единствен е събрал максимален брой точки в турнира и се е класирал на първо място в своята възрастова група. Първа при второкласниците победител е хасковлийката Дарена Георгиева, която учи в ОУ"Христо Смирненски". Тя е набрала 39 точки. Мая Янчева от СОУ "Любен Каравелов" се е класирала първа при четвъртокласниците. При петокласниците отлично е било представянето на Теодора Божева от ПМГ-Димитровград, която е победител в тази възрастова група.

Милен Георгиев и Живко Ненчев от ПМГ "Ив.Вазов" делят първото място при 6 клас. Пак от ПМГ е първенецът в "Иван Салабашев" при седмокласниците, това е Марио Илиев. Йоана Георгиева от ПМГ-Хасково е първа в групата на 8 клас. Николина Геогриева и Андрей Петков са победителите при 9-ти и 10-ти клас, и двамата са възпитаници на ПМГ "ИВ.Вазов". За участниците в 11 клас журито на конкурса "Иван Салабашев" е отредило само поощрения.

Основно деца от Димитровград са участвали в юбилейното ХХ-тото издание на "Иван Салабашев", има и представители на съседно Хасково. Докамин на проявата бе димитровградското школо "Пенчо Славейков", неговият директор Снежана Ангелова връчи наградите на част от първенците.

Дарина Атанасова от "Славейков" е втора при третокласниците

Второ място в "Иван Салабашев" завоюва и Георги Драганов от ОУ"Пенчо Славейков"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини