В Химията днес има избори, търси се председател на ученическия съвет

Единият от претендентите Драгомир Николов гласува рано през деня, по обяд стана ясно, че той е избран за председател на УС

Истински избори се провеждат днес в димитровградската химическа гимназия "Асен Златаров". Там избират председател на Ученическия съвет, който ще представлява школото в Общинския ученически парламент. Четирима са претендентите за мястото, едно момиче и три момчета.

Осмокласничката Красимира Иванова е единствената дама - претендент, до нея се нареждат Николай Иванов и Драгомир Николов от 10 клас и Даниел Великов от 9 клас. Красимира смята да привлече съучениците си да гласуват за нея с различни благотворителни мероприятия и училищно кино. На позитивна кампания, път е заложил Драгомир Николов, който разчита и на приятелството с повечето от избирателите.

През последния месец всеки един от кандидатите за председател на Ученическия съвет е водил предизборна кампания с плакати, събрания по класовете, агитация и видеоклипове, качени в сайта на училището. Това разказа инициаторът на училищния вот и преподавател по история Иванка Попова. Тя е убедена, че такава кампания, близка до истинските избори се случва за пръв път в димитровградско училище.

Досега председателите на Ученическия съвет са се избирали измежду отговорниците по класове. Сега обаче ще се чуе гласът на възпитаниците на Химията, убедени са там. Гласуването се очаква да приключи около 13:30 часа, когато ще започне и преброяването на гласовете. След тях стана ясно, че новият председател на Ученическия съвет е Драгомир Николов, който спечели подкрепата на 36% от избирателите в Химията, които бяха 151 души. Втори остана Даниел Великов с 44 гласа.

Избирателната комисия в очакване на избирателите

Претендентите за председател на Ученическия съвет -Николай, Даниел, Красимира и Драгомир
Втори в гласуването в Химията остана Даниел Великов с 44 гласа

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини