Прекратяват със закон SMS тероризма на VIVACOM, Mtel и Globul

Нежеланите телефонни съобщения могат да бъдат спрени с промени в Закона за електронните съобщения. В четвъртък парламентът ще гласува на второ четене текстове, които засягат и отношението на мобилните оператори към техните потребители. 

"При прекратяване на срочния договор той става безсрочен и всеки един потребител може да го прекрати в рамките на един месец, когато си пожелае. Другото предложение е сключване на договор в рамките на седем дни, всеки един от потребителите може да се откаже. Това е безпрецедентна мярка, която в ЕС до този момент не е налагана. При сключване на договора всеки един потребител може да поиска да има лимит - примерно граница, горна граница - 50, сто лева. Съответно ако има такъв сключен лимит в момента създава предпоставка за нарушаване", заяви Иван Вълков, председателят на Комисията по транспорт и съобщения, съобщи БНР.

Заместник-председателят на Комисията по транспорт Светослав Тончев уточни, че така наречения „SMS тероризъм" вече ще бъде прекратен.

"Досега глобите, които се налагаха за този вид дейност операторите бяха по общите условия. Въвеждат се специални изисквания към операторите и специални ограничения", каза Тончев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини