Вазовци готвиха с усмивка, събpаха 479 лв за бедни деца

Кулинарно състезание, но с благотворителна цел си организираха днес в димитровградското ПМГ "Ив.Вазов". Четири отбора, съставени от двама ученици и двама учители  приготвяха коктейли, салати, сандвичи и сладкиши в щура надпревара. Отборите с интересни имена като The Lords of The Dishes", "Черешка", "Бълхай", "Веселата ферма" всъщност бяха подели благородно дело.

С продажбата на картички за 1 лв. учениците от 12 "в" клас събираха средства за децата, отглежани в Центъра за настаняване от семеен тип в Димитровград. Инициативата е част от проект на дванайстокластниците по предмета "Свят и личност".

Те разказаха, че в името на каузата вече имат набрани близо 300 лв. Очакваха сумата да набъбне след края на състезанието, което се проведе този следобед.

Специално жури, съставено от бивши и настоящи преподаватели в ПМГ, както и собственик на заведение оценяваха майсторството на отборите. Освен вкусно и красиво приготвени ястия, журито следеше за хигиената на работната маса, цялостният вид на аранжировката, оригиналност на отбора и плакат.

 Състезанието "Сготви с усмивка, подари надежда" завърши с победа на отбора на "Черешките", втори останаха представителите на "Веселата ферма". Две трети места присъди журито- те бяха за "Булхай" и "The Lords of The Dishes".

Събрана сума с помощта на фирми, от продажба на картички, както и от вход и кутията за дарения е общо 479 лв. Продажбата на картички ще продължи, казаха инициаторите на проекта от ПМГ.

Т.Милева

Кулинарното състезание събра в салона на гимназията учители, ученици и много гости
Инициаторите на проекта от 12 "в" клас
Част от отборът "Фермата"
Тимът на черешките
"Властелините на храната" бе единия от отборите
Журито на кулинарното състезание следеше зорко какво става на работните маси

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини