Снегорини чистят в Бодрово, в града никой не си мести колите

Снегорини са излезнали да чистят пътната настилка в посока димитровградското село Бодрово, там падналият сняг е обилен, това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов. По думите му, засега няма пуснати машини на други места в града и общината. Той поясни, че получава оперативна информация за положението в общината регулярно. От сутрешните часове до сега е предприето почистване на тротоари и пешеходни зони в града.

Димитровградчани обаче, масово не спазват заповедта на градоначалника да преместят паркираните покрай тротоари коли, за да е готово платното за снегорините. Това показа проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net преди обяд днес.

Припомняме, че общо 210 000 лв. са заделени за снегопочистване през тази година. В рамките на града за чистотата ще се грижат от "Неотитан". За селата и пътищата между тях конкурсите са спечелени от същите фирми като миналата година, като общината пак е разделена на пет района.

Голямо и Малко Асеново, Радиево, Бряст, Здравец, Странско, Меричлери, Великан и Длъгнево ще чисти фирма "Агрофермер 2002". Кооперацията в село Воден се грижи за разчистването на преспите във Воден и Черногорово. Фирма "Боги" снегопочиства" в района на Брод, Злато поле, Долно Белево и Райново, а фирма "Колеви" се грижат за разчистването през зимните месеци на снега в Крепост, Крум, Добрич и Каснаково. Фирма "Братя Желеви отговарят за снегопочистването във Върбица, Горски извор, Светлина, Ябълково, Сталево и Скобелево.

По димитровградските улици стоят паркирани коли въпреки кметската заповед

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини