Художник, музикант и риболовец празнува Йордановден

Йордан Йорданов днес е именник

Имен ден днес празнува димитровградчанинът Йордан Йорднов, който е известен тук, освен като художник и като музикант и автор на много песни.

Че е кръстен на дядо си Йордан, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net 32-годишния мъж. Въпреки, че дядо му е родом от хасковското село Николово, Йордан е роден и израства в кв."Раковски" в Димитровград, близо до бреговете на река Марица. Обича реката и да се усамотява там, любимото му място е запечатано и върху платната, които прави.

Йордан почита празника си и винаги на Богоявление се събира с приятели. Музиката е друго, което обича творецът по натура, затова освен като художник, е известен и като част от бандата "Гранд Илюжън". Данчо е автор на мното от песните и текста на групата и разказа, че тя има много награди от несебърски рок фест през годините.

Третата страст, или по-точно хоби на именникът е риболова, но през зимата Йордан избягва това си увлечение заради студеното време. И днес обещава да прекара празника с приятели и близките си хора, на чаша вино и с хубава музика.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини