Сребърни монети за бебе 2012 в Димитровград донесе кметът

Иво Димов поздрави майката на първото в общината бебе и му донесе подаръци

С комплект сребърни монети и проходилка бе зарадвана днес майката на първото родено в Димитровград бебе за 2012-та година. Малката се казва Анелия, а Първолета е името на родилката. Детето се появи на бял свят на 4 януари и е с тегло 3,100 кг.

Подаръците донесе в димитровградското АГО лично кметът Иво Димов, който пожела на бебето  Анелия здраве, щаствие и късмет. "Да възпитате малката да бъде добър гражданин на България и общината", обърна се към майката градоначалникът.

Първолета разказа, че е учителка по-професия и от извесно време живее в Димитровград със семейството си. Майката на първото бебе в общината има още две дъщери, който са по-големи. Тя благодари на Иво Димов за вниманието и също си пожела здраве и щастие за детето и семейството си. 

Комплект сребърни монети получи бебето Анелия, заедно с проходилка и цветя

Общо 4 са родените от началото на годината деца в тукашното АГО. След Анелия на 4 януари, вчера на бял свят са се появили още едно момиченце и две момчета, отчете шефката на отделението д-р Коларова. Тя поясни, че АГО спешно се нуждае от трансдюсер, част от ехографа, с който се преглеждат бременни и родилки в отделението. Кметът Димов се ангажира с въпроса и посъветва за целта да бъде подготвена докладна до Общинский съвет, за закупуване на повредената част.

Майката на първото бебе -Първолета
От началото на 2012-та в АГО -Димитровград са се родили 4 бебета

От трансдюсер се нуждае единият ехограф в АГО, подчерта д-р Коларова

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини