Почна ремонтът в ПМГ, 1277 ученици приюти Славейков

ПМГ се сля със "Славейков" за три месеца

От днес в продължение на три месеца две димитровградски училище ще учат в една сграда. Става дума за ПМГ "Ив.Вазов" и ОУ"Пенчо Славейков". Началното школо, където учат 710 деца приютява от тази седмица 567 гимназисти заради стартиращи днес ремонтни дейности в ПМГ. Те са наложителни защото са по проект, приключващ до юли, затова "Славейков" спешно се превърна в приемно училище.

Че няма проблем с организацията и учебния процес в първия ден от "сливането" увериха двете директорки. Снежана Ангелова от "Славейков" поясни, че за началното училище почти няма промяна в обучението. 710 ученици ще учат първа смяна. Единствената разлика е в намалените часове от 45 да 40 минути, те касаят децата от 5 до 8 клас.

От 13:30 часа ще стартират занятията на гимназията, при 7 учебни часа те ще приключват към 19:00 часа, каза още Ангелова. На вратите на стаите има табели, описващи мястото на класовете и от двете училища.

В част от класните стаи чиновете са сменени заради по-големите ученици, които трябва да стоят там. Инсталиран е и нужния за обучението по информатика в ПМГ софтуер, разясни директорът на гимназията Илияна Славова. И двете ръководителки бяха категорични, че периода от януари до март е по-удачен за преместването на ПМГ, отколкото времето от май до юли. На първо място заради държавните зрелостни изпити в ПМГ през май, както и външното оценяване на децата от началното школо по същото време.

Двете директорки- Снежана Ангелова и Илияна Славова увериха, че проблеми със съвместното обучение няма
Ремонтът в ПМГ стартира, днес започна поставянето на нова осветителна инсталация

От ръководствата на двете училища се извиниха на деца и родители за създаденото неудобство по това време на годината. Ангелова и Славова бяха категорични, че промяната е временна и е за по-добрите условия на обучение  димитровградските ученици.

В първия ден от съвместното обучение гимназистите не бяха словоохотливи за промяната
Малките ученици пък слабо се вълнуваха от новия график в "Пенчо Славейков"
На вратите стаите има табелки, предназначени за класовете от двете училища
1277 ученици ще приюти "Славейков" за три месеца
В ПМГ започнаха работа по проекта за ремонт на сградата

Ремонтните дейности в сградата на гимназията са по проект, финансиран от фонд "Енергийна ефективност" и са настойност 329 000 лв. В тях влиза подмяна на колелното помещение, ремонт на стаите, пода, тавана, подмяна на ВиК и електроинсталация. Заради недостиг на средства от общината ще дофинансират ремонта с близо 150 000 лв., стана ясно още в края на 2011-та година.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини