3 °C

Почна ремонтът в ПМГ, 1277 ученици приюти Славейков

ПМГ се сля със "Славейков" за три месеца

От днес в продължение на три месеца две димитровградски училище ще учат в една сграда. Става дума за ПМГ "Ив.Вазов" и ОУ"Пенчо Славейков". Началното школо, където учат 710 деца приютява от тази седмица 567 гимназисти заради стартиращи днес ремонтни дейности в ПМГ. Те са наложителни защото са по проект, приключващ до юли, затова "Славейков" спешно се превърна в приемно училище.

Че няма проблем с организацията и учебния процес в първия ден от "сливането" увериха двете директорки. Снежана Ангелова от "Славейков" поясни, че за началното училище почти няма промяна в обучението. 710 ученици ще учат първа смяна. Единствената разлика е в намалените часове от 45 да 40 минути, те касаят децата от 5 до 8 клас.

От 13:30 часа ще стартират занятията на гимназията, при 7 учебни часа те ще приключват към 19:00 часа, каза още Ангелова. На вратите на стаите има табели, описващи мястото на класовете и от двете училища.

В част от класните стаи чиновете са сменени заради по-големите ученици, които трябва да стоят там. Инсталиран е и нужния за обучението по информатика в ПМГ софтуер, разясни директорът на гимназията Илияна Славова. И двете ръководителки бяха категорични, че периода от януари до март е по-удачен за преместването на ПМГ, отколкото времето от май до юли. На първо място заради държавните зрелостни изпити в ПМГ през май, както и външното оценяване на децата от началното школо по същото време.

Двете директорки- Снежана Ангелова и Илияна Славова увериха, че проблеми със съвместното обучение няма
Ремонтът в ПМГ стартира, днес започна поставянето на нова осветителна инсталация

От ръководствата на двете училища се извиниха на деца и родители за създаденото неудобство по това време на годината. Ангелова и Славова бяха категорични, че промяната е временна и е за по-добрите условия на обучение  димитровградските ученици.

В първия ден от съвместното обучение гимназистите не бяха словоохотливи за промяната
Малките ученици пък слабо се вълнуваха от новия график в "Пенчо Славейков"
На вратите стаите има табелки, предназначени за класовете от двете училища
1277 ученици ще приюти "Славейков" за три месеца
В ПМГ започнаха работа по проекта за ремонт на сградата

Ремонтните дейности в сградата на гимназията са по проект, финансиран от фонд "Енергийна ефективност" и са настойност 329 000 лв. В тях влиза подмяна на колелното помещение, ремонт на стаите, пода, тавана, подмяна на ВиК и електроинсталация. Заради недостиг на средства от общината ще дофинансират ремонта с близо 150 000 лв., стана ясно още в края на 2011-та година.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини