Дърва и въглища в Димитровград има, клиенти-по-малко

С достатъчно количества дърва и въглища в разгара на зимния сезон разполагат складовете в Димитровград, показа наша репортерска проверка. В "Топливо" има брикети за 230 лв. за тон, а също и домбаски въглища срещу 370 лв. пак за тон.

Подобно на миналата година не се е променила цената и на дървата. 130 лв. струва тон от тях, а пале от тях се харчи слещу 65 лв. С 3 до 5 лв. по различни са цените на дървата и въглищата и по-частните складове в Димитровград.

Димитровградчани предпочитат малките разфасовки в чували, 50 кг. от въглищата вървят срещу 11.50 лв. Чувал дърва е 7 лв.

Сериозно търсене на твърдо гориво обаче няма, разказаха работещи в бранша. Хората, които се отопляват с дърва и въглища обикновено се запасяват с достатъчни количества през летния сезон.

Това лято обаче имаше проблем с доставките, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net. Както писахме няколко пъти, кризата с доставката на брикетите на разгара на летни месеци не подмина и Димитровград. Причината бе в неработещата три месеца брикетната фабрика в Гълъбово.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини