Пипнаха димитровградски иманяри, търгували с антики

Част от антиките, заловени от полицията, снимки -МВР

33-годишен димитровградчанин бе задържан от полицията при специализирана операция в града, целяща разбиване на иманярска група. По данни на МВР в нея влизали 4 човека, които се занимавали с незаконни разкопки и търговия с движими културни ценности.

Униформените от Димитровград и Хасково проверили адресите на четиримата иманяри и гаражите им, където открили 11  антични съда. Сред тях 14 накита, златни фибули, 42 бронзови антични монети, 7 републикански денара, 25 стрели и друго древно въоръжение. Иззети са и 3 металотърсача и скенер, 270 патрона - калибър 22, и заглушител за малокалибрено оръжие.

Установено е, че задържаният мъж, който е организатор на групата -33-годишния  M.M. е криминално проявен. Част от незаконно придобитите ценности той пласирал на пазара в Пловдив, казаха от МВР.
С полицейска мярка за 24 часа е задържан и един от съучастниците на димитровградчанина. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини