Стартира обучението на предприемчивите българи в Димитровград

От идния понеделник, 16 януари стартира обучението на една от одобрените групи по проекта „Подкрепа за предприемчивите българи". То ще се осъществява в Колежа за работническо обучение към КНСБ-Димитровград, каза лидерът на тукашните синдикати Ангел Димитров.

В рамките на тази разработка по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" се дава възможност на кандидатите да получат до 20 000 лв. безвъзмездна помощ.

19 души включва групата, която Колежът към КНСБ ще обучава, в нея влизат безработни лица от Димитровград и околните села. В две направления -"Малък и среден бизнес" и "Бизнес услуги" ще се учат одобрените в проекта. След това те ще подготвят бизнес-разработка, който им дава шанс да получат безвъзмездната помощ от Европа.

Право на участие в тази програма имаха безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда, които имат средно и по-високо образование. Набирането на документите започна в началото на октомври в местното Бюро по труда. В разработката можеха да се включат и млади хора без работа, които искат да започнат собствен бизнес.  

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини