Клуб Тракия -1 стана трети в Надиграй ме по БНТ

Клубът за народни хора "Тракия-1" се класира трети във втория сезон на танцовото шоу по БНТ Свят "Надиграй ме". След оспорвана битка с групи от Смолян и Силистра, за  димитровградчани гласуваха 28,59% от зрителите. Победители станаха танцьорите от Силистра със 35,92%, а втори бе клуб за хора от Смолян със 35,05%. Общо 7 отбора от различни краища на България мериха сили на финала на шоуто.

Надпреварата във финалния кръг стартира с изпълнения от фолклорните области на седемте отбора. "Тракия -1" от Димитровград се представи с хорото от Западна Тракия -бучимиш. Още в първия кръг журито, което само коментираше танците подчерта, че димитровградчани са показали сложна комбинация от движения, но изпълнени с лекота. След първия кръг в класирането водеше Димитровград с 19%, а отборите, които отпаднаха бяха Дупница и Плевен.

Във втори кръг петте останали отбора разучваха в рамките на 2 минути сложното Йовино хоро, а журито даде своите предпочитания за Смолян, които според тях най-добре са се справили със задачата. При зрителското гласуване водеше "Тракия -1" с 21,99%, димитровградчани бяха последвани от изпълнителите от Силистра и Смолян.

В трети кръг по двама представители на отборите играха тракийска, северняшка и шопска ръченица. Димитровградчани отново заложиха на закачката и внесоха артистичен елемент в играта. Според оценката на журито, и трите отбора са показали борбеност и импулс, но то даде предпочитанията си за родопските танцьори от Смолян. След този кръг зрителския вот показа, че "Тракия-1" е на трето място във временното класиране.

В последния, четвърти кръг по един представител от отборите показаха знаят ли хората от различни краища на България. Изпълнена бе хороводна китка от осев хора. Димитровградчани на сцената представи Христина Костадинова. Въпреки, че тя се постара и се раздаде от сърце, в коментарите си доц. Красимир Петров, Петя Александрова и Тончо Токмакчиев дадоха своите предпочитания за групите от Смолян и Силистра. В крайна сметка изпълнителите от Северна България грабнаха първото място. Те получават като награда почивка в Мелник, където ще се срещнат с отбора -победител в първия сезон на "Надиграй ме" от Гоце Делчев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини