3 °C

Клуб Тракия -1 стана трети в Надиграй ме по БНТ

Клубът за народни хора "Тракия-1" се класира трети във втория сезон на танцовото шоу по БНТ Свят "Надиграй ме". След оспорвана битка с групи от Смолян и Силистра, за  димитровградчани гласуваха 28,59% от зрителите. Победители станаха танцьорите от Силистра със 35,92%, а втори бе клуб за хора от Смолян със 35,05%. Общо 7 отбора от различни краища на България мериха сили на финала на шоуто.

Надпреварата във финалния кръг стартира с изпълнения от фолклорните области на седемте отбора. "Тракия -1" от Димитровград се представи с хорото от Западна Тракия -бучимиш. Още в първия кръг журито, което само коментираше танците подчерта, че димитровградчани са показали сложна комбинация от движения, но изпълнени с лекота. След първия кръг в класирането водеше Димитровград с 19%, а отборите, които отпаднаха бяха Дупница и Плевен.

Във втори кръг петте останали отбора разучваха в рамките на 2 минути сложното Йовино хоро, а журито даде своите предпочитания за Смолян, които според тях най-добре са се справили със задачата. При зрителското гласуване водеше "Тракия -1" с 21,99%, димитровградчани бяха последвани от изпълнителите от Силистра и Смолян.

В трети кръг по двама представители на отборите играха тракийска, северняшка и шопска ръченица. Димитровградчани отново заложиха на закачката и внесоха артистичен елемент в играта. Според оценката на журито, и трите отбора са показали борбеност и импулс, но то даде предпочитанията си за родопските танцьори от Смолян. След този кръг зрителския вот показа, че "Тракия-1" е на трето място във временното класиране.

В последния, четвърти кръг по един представител от отборите показаха знаят ли хората от различни краища на България. Изпълнена бе хороводна китка от осев хора. Димитровградчани на сцената представи Христина Костадинова. Въпреки, че тя се постара и се раздаде от сърце, в коментарите си доц. Красимир Петров, Петя Александрова и Тончо Токмакчиев дадоха своите предпочитания за групите от Смолян и Силистра. В крайна сметка изпълнителите от Северна България грабнаха първото място. Те получават като награда почивка в Мелник, където ще се срещнат с отбора -победител в първия сезон на "Надиграй ме" от Гоце Делчев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини