Майстор на виното в димитровградско черпи приятели за Антоновден

Антон Вангелов е ставал четири пъти цар на виното в село Черногорово

Майстор на виното от димитровградското село Черногорово празнува днес имен ден. 57-годишният Антон Вангелов, който е известен с пивкото си вино сред своите съселяни, днес приемаше поздравления от близо и далеч. В Черногорово мъжът е популярен и като четирикратен носител на титлата "Цар на виното" в ежегодния конкурс за домашно вино.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Антон разказа, че смята и тази година да участва в надпреварата, както и в празника Трифон Зарезан на 1 февруари в селото. Майсторът на божествената напитка се гордее с букета си, направен от сортовете унгар, памид и бярло десертно грозде. Казва, че тайната на хубавото вино е хубавото грозде, подходящия съд и много любов и стръв.

Антон прави вино 30 години и е научил много от тънкостите. Най-важно е в зимните месеци лозите да се замръзнат, но като цяло реколката от грозде в димитровградско не е лоша, смята 57-годишният мъж. Сега той е кандидат -пенсионер и има намерение занапред да се грижи за лозето, овошките и домашните животни в двора си в Черногорово.

С вълшебно вино ще почерпи гостите си довечера Антон от Черногорово
За овошките и животните в двора смята да се грижи именникът след като се пенсионира

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини