Клуб Тракия- 1: Ние сме моралните победители в танцовото шоу по БНТ

Доволни и щастливи се върнаха от участието си в танцовото шоу "Надиграй ме" по БНТ Свят изпълнителите от клуб за хора "Тракия -1". Вчера по обяд те вече бяха в Димитровград, а привечер се събраха на репетиция на клуба в читалище "Христо Ботев".

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителката им Ирина Костадинова не скри вълнението си от отличното представяне. Твърди обаче, че именно димитровградчани са моралните победители в надпреварата, като това им отрежда поне второто място в класирането. Припомняме, че в надпреварата по БНТ в неделя нашият клуб е трети, победители са танцьорите от Силистра, а втори е група за хора от Смолян.

Ирина смята, че журито, което във финалния кръг имаше само коментаторски функции ги е подценило, а по-късно и явно е показало пристрастнията си към отбора на Смолян.

"За журито ние не бяхме сред финалистите", разказа още ръководителката. Според нея, неразбрана е останала и закачката към него по време на кръга с ръченицата. Костадинова е учудена защо силни отбори като Плевенския е отпаднал. От "Тракия -1" споделиха, че са се прокраднали съмнения за нагласен вот сред самите участници по време на финалното предаване. Близки на димитровградчани разказали, че има и много неотчетени СПС-си при положителното гласуване.

За Ирина Костадинова и нейните танцьори моралната победа е тяхна

Иначе тукашните танцьори благодарят на всички димитровградчани, които ги подкрепиха на финала в неделя. "Без тази помощ и моралната подкрепа от страна на кмета Иво Димов и председателя на ОбС Стефан Димитров ние нямаше да се справим", убедена е Ирина Костадинова. И вярва че за народните танци и техните любители предстоят още нови предизвикателства.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини