Поетесата Величка Петрова представя нова книга

Величка Петрова ще представи пред димитровградската публика новата си книга със стихове на 24 янеари

Най-новата си творба ще представи пред димитровградската публика поетесата Величка Петрова. Вили Ро, както още е популярна още авторката, ще събере приятели и почитатели в читалнята на Градска библиотека"Пеньо Пенев" след седмица, на 24 януари.

"Свечеряване на добротата" е озаглавена стихосбирката, която съдържа 40 стихотворения. Редактор на книгата е Воймир Асенов, а илюстрациите в нея са дело на димитровградския художник Нено Александров.

Това е деветата книга на даровитата димитровградчанка. Последната си издадена творба поетесата представи през ноември 2010 година.

Стихове на Вили Ро са публикувани в различни литературни сборници и списания у нас и в Русия. Тя е автор и на много текстове на песни на изпълнители от двете държави. Величка Петрова е член на Съюза на независимите българските писатели.

Книгата е издадена с финансовата помощ на Община Димитровград, която преди повече от година обяви, че ще финансира местни автори със сумата до 3 000 лв. Освен Величка Петрова, така бял свят видяха книги на други автори от Димитровград- Антел Ников и Николай Ганчев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини