Настояват за спешен ремонт на Детско отделение

Съветникът от коалиция "Да за Димитровград" Катя Панева настоява за спешен ремонт и закупуване на оборудване на Детско отделение към димитровградската болница. Това искане тя прави в докладна записка до Общинския съвет, която ще бъде коментирана на януарската сесия. 

 "Ние сме длъжни да се обединим около каузата за подобряване на условията в Детско отделение в МБАЛ „Св.Екатерина”, където се лекуват нашите деца – бъдещето на нашето общество", посочва в записката Панева.

Тя е категорична, че детско отделение трябва да се преустрои и отремонтира, да се оборудват и обзаведат специализирани педиатрични кабинети, болнични стаи, лекарски кабинети, помощни помещения за персонала и ремонтиране на санитарните възли, така че да отговарят на медицинските стандарти и изисквания както а Здравното министерство и Здравната инспекция.

 В проекта за решение Катя Панева предлага да се възложи на кмета на Общината да изготви проект и количествено-стойностна сметка за това колко би струвала реконструкцията на Детско отделение. Парите за наложащите ремонти да залегнат в бюджет 2012, настоява още съветникът от коалиция "Да за Димитровград".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини