Камъни падат от блок в Димитровград, размина се без инцидент

Огромно парче от мазилката на блок №7 на димитровградския булевард "Димитър Благоев" се стовари на тротоара рано тази сутрин. Мястото е пред входа на аптека "Ритон". За щастие точно в това време не е имало минувачи, така че се е разминало без инциденти. За случката ни сигнализира нашият читател Галин Господинов, който ни предостави и снимките.

Живеещи в блока и хора от близките магазини веднага почистили отломките. Специалисти от Строителния отдел на общината бяха преди обяд на оглед до опасния блок. По думите им, мястото ще бъде обезопасено с ленти, за да не минават хора. Към 13:00 часа това още не бе сторено, увери се репортер на Dimitrovgrad.bgvesti.net. Минувачите се движеха спокойно по тротоара.

Това е поредният случай на отчупило се парче от фасадата на един от най-старите блокове в Димитровград. Зимно време заради влагата отломки от мазилката на сградите падат и има реална опасност от инциденти. За един такъв случай Dimitrovgrad.bgvesti.net писа преди година. Тогава парче от покрива на блок по ул."Ромен Ролан" рани жена в главата.

Какво предстои да се случи със старите блокове по булеварда, които са архитектурна културна ценност и на какъв етап е проекта, отговор потърсихме от зам.кметът Владимир Митрушев. Малко по-късно очаквайте и неговия коментар.

Парчетата са се стоварили точно пред входа на аптека "Ритон"

Блок №7 от където е паднало парчето от фасадата
По обяд минувачи минаваха спокойно по тротоара под опасния блок
Падналото от блока, събрано на едно място

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини