Общината: Вземаме мерки, но ремонта на блока е ангажимент на собствениците

Общината ще вземе спешни мерки за обезопасяване на окъртените фасади по блоковете в центъра, от които може да паднат нови отломки, това заяви пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Владимир Митрушев потърсен за коментар за случката на бул."Благоев" тази сутрин.

Не става дума обаче са основен ремонт на фасадите и външната част, което е задължение на собствениците, поясни Митрушев. Той допълни, че апартаментите в тези блокове са частна собственост и това е ангажимент на притежателите им.

Зам.кметът припомни, че общината има изготвен проект за ремонт на фасадите, покрива и балконите на най-старите блокове по бул."Благоев". Той е на стойност 2 000 000 лв., а на този етап пари няма от къде да бъдат намерени. Разработката предвижда сградите като блок №7 да бъдат възстановени в предишния си вид.

Търсят се и варианти за участие в различни програми, за да се финансира поне частимно ремонта на сградите, обявени за архитектурен паметник. Също както централния бул."България", сградата на театъра и блок № 7 е сред обявените от министерството на културата забележителности.

Блок №7 също е обявен за сграда с архитектурна стойност
Зам.кметът Владимир Митрушев
Блок №7 е сред тези с архитектурна стойност

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини