Спешно ремонтират Детско отделение, отпуснаха до 70 000 лв.

До 70 000 лв. ще бъдат заделени за спешен ремонт на Детско отделение, това реши днес Общинският съвет в Димитровград. Толкова са нужни според изготвена количествено -стойностна сметка, която днес представи на съветниците шефа на Здравната-комисия д-р Вълчо Митрушев.

Това стана в хода на дебатите по точката, внесена от Катя Панева от "Да за Димитровград". В нея Панева настоява да се възложи на кмета Иво Димов изготвянето на проект и количествено-стойностна сметка за ремонта. Че това е невъзможно, защото проект се възлага на търговско дружество, не на кмет, възразиха от ГЕРБ. Панева обаче, отказа да промени текста в докладната.

При разискванията стана ясно, че подготовката на проекта ще отнеме повече време, а реконструкцията е наложителна. Според одобреното днес предложение, ще се направи подмяна на покрива на сградата, където се помещава освен Детско и Нервно отделение, а също и топлоизолация, подмяна на ел.инсталация, вътрешно боядистване на стените.

 

Думата взе и д-р Роман Ризов, който от 1 февруари ще оглави Детско отделение. По думите му, материалната база там прилича на тази за дом за изоставени деца. Ризов изрази надежда, че отделените до 70 000 лв. ще стигнат за ремонта и допълни, че отделението се нуждае и от техника.

Д-р Роман Ризов сравни Детско отделение с дом за изоставени деца

Кметът Иво Димов призова колегите си да приемат предложената сметка за ремонта, а на един по-късен етап да се подготви проект за цялостна реконструкция. Това бъде обсъдено с консултативния съвет от лекари от Димитровград, който бе формиран преди два дни, предложи още Димов. В крайна сметка докладната на Панева, заедно с допълнението от д-р Митрушев бе прието с 26 гласа "за".

От ръководството на МБАЛ "Св.Екатерина" бяха доволни от новината за ремонта на Детско отделение. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на МБАЛ д-р Наков не спести благодарностите си към кмета и Общинския съвет за адекватното решение. Наков подчерта, че положително за болницата е и още едно решение от днешната сесия - за освобождаване на здравното заведение от такса смет, което годишно коства на бюджета на МБАЛ  близо 32 000 лв.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини