-1 °C

Спешно ремонтират Детско отделение, отпуснаха до 70 000 лв.

До 70 000 лв. ще бъдат заделени за спешен ремонт на Детско отделение, това реши днес Общинският съвет в Димитровград. Толкова са нужни според изготвена количествено -стойностна сметка, която днес представи на съветниците шефа на Здравната-комисия д-р Вълчо Митрушев.

Това стана в хода на дебатите по точката, внесена от Катя Панева от "Да за Димитровград". В нея Панева настоява да се възложи на кмета Иво Димов изготвянето на проект и количествено-стойностна сметка за ремонта. Че това е невъзможно, защото проект се възлага на търговско дружество, не на кмет, възразиха от ГЕРБ. Панева обаче, отказа да промени текста в докладната.

При разискванията стана ясно, че подготовката на проекта ще отнеме повече време, а реконструкцията е наложителна. Според одобреното днес предложение, ще се направи подмяна на покрива на сградата, където се помещава освен Детско и Нервно отделение, а също и топлоизолация, подмяна на ел.инсталация, вътрешно боядистване на стените.

 

Думата взе и д-р Роман Ризов, който от 1 февруари ще оглави Детско отделение. По думите му, материалната база там прилича на тази за дом за изоставени деца. Ризов изрази надежда, че отделените до 70 000 лв. ще стигнат за ремонта и допълни, че отделението се нуждае и от техника.

Д-р Роман Ризов сравни Детско отделение с дом за изоставени деца

Кметът Иво Димов призова колегите си да приемат предложената сметка за ремонта, а на един по-късен етап да се подготви проект за цялостна реконструкция. Това бъде обсъдено с консултативния съвет от лекари от Димитровград, който бе формиран преди два дни, предложи още Димов. В крайна сметка докладната на Панева, заедно с допълнението от д-р Митрушев бе прието с 26 гласа "за".

От ръководството на МБАЛ "Св.Екатерина" бяха доволни от новината за ремонта на Детско отделение. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на МБАЛ д-р Наков не спести благодарностите си към кмета и Общинския съвет за адекватното решение. Наков подчерта, че положително за болницата е и още едно решение от днешната сесия - за освобождаване на здравното заведение от такса смет, което годишно коства на бюджета на МБАЛ  близо 32 000 лв.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
17 яну 2021
Последни новини