Кметът: Всичката Мара втасала и талисман да имаме

С конкурс на бъде избран талисман на Димитровград одобриха днес на редовната си сесия общинските съветници. Предложението направи в докладна записка Калина Монева от групата на "Да за Димитровград". Тя предлага символa да бъде не само нарисуван, но и изработен във вид на кукла.

Компетентно жури да прецени, кои са най-добрите идеи, 10 от тях да бъдат предоставени за одобрение на сесия. За тази цел има и изготвена план-сметка, която предвижда сумата до 5 800 лв., стана ясно на сесия. В нея влизат наградите за победителите, хонорар на журито, реклама и самата изработка на талисмана.

Срещу реализирането на идеята за талисмана точно в този момент възразиха от групата на ГЕРБ. Съветникът Кирчо Кирев заяви, че не вижда защо парите за конкурса не бъдат дадени за разработването на някакво мероприятие, което да прослави Димитровград в национален мащаб. Според Монева, точно в момент на криза, хората имат нужда от нещо положително, а талисманa ще е символ на града.

Да бъде реализирана идеята за талисмана, но на по-късен етап поиска кметът, съветниците не се съгласиха

Кметът Димов се обърна към вносителя Калина Монева с думите: "Г-жо Монева, всичката Мара втасала и талисман да имаме". Градоначалникът попита съветниците от групата на "Да за Димитровград" защо внасят поредната докладна, с която натоварват разходите, а няма идеи за това от къде да дойдат парите в бюджета. Димов напомни, че общината има да плаща над 3 000 000 лв. главница и лихви по теглените заеми.

В крайна сметка докладната на Монева бе приета, а на кмета бе възложено да извърши всички необходими дейности по изработката на талисмана, като разходите са от бюджет 2012 на община Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини