2 °C

Неохим подпомага образованието в Аграрния университет в Пловдив

Изпълнителният директор на „Евро Ферт” АД Петър Томов връчи на специална среща платежно нареждане за 11 519. 78 лв. на ректора на пловдивския Аграрен университет проф. Димитър Греков. Това се случи на среща с ръководството на висшето учебно заведение, информираха днес от пресслужбата на торовия завод. На нея са присъствали и директорът на дирекция „Управление и развитие на човешките ресурси” в „Неохим” АД Стефан Димитров.

Сътрудничеството е резултат от подписания на 1 август миналата година тригодишен договор за съвместно сътрудничество между търговския представител на торовия производител „Неохим” и единствения държавен Аграрен Университет в България. С него „Евро Ферт” се ангажира да заделя за нуждите на образованието в университета по 0,10 лева за всеки продаден тон амониева селитра. Вече преведената сума е акумулирана през последните четири месеца на м.г.

Представители на „Евро Ферт” ще участват при актуализиране на учебните програми за различните специалности и степени на обучение според изискванията на селскостопанската практика и пазара на труда. По заявка на дружеството ще се организират съвместни курсове, касаещи новите тенденции в областта на торенето на селскостопанските култури.

Университетът и торовия завод ще посещават производители за обследване на фитосанитарното състояние на посеви, третирани с торове на „Евро Ферт”, ще организират и открити дни на демонстрационните полета в учебно-опитната експериментална база на университета в град Пловдив. Обмислят се и варианти за разработване на съвместни проекти по национални и международни програми.

 

Търговският представител на „Неохим” АД ще може да организира обучение на производители в базата и с преподаватели на Университета. „Евро Ферт” АД пък се наема да инициира конкурси на студенти и докторанти по зададена тема за научно-приложни разработки, осигурява и наградния фонд. За абсолвентите с отличен успех и изяви в научни форуми, олимпиади и конкурси дружеството осигурява парични стимули. Ректорът на университета проф. Димитър Греков заяви, че не са много фирмите в България готови на взаимопомощ по такъв коректен начин. И още – че сътрудничеството е от голяма полза и за двете страни.

Неохим”АД също ще подаде ръка на Аграрния Университет, увери директорът на „УРЧР” Стефан Димитров на срещата. Докторантите ще могат да изведат част от изследванията си в лабораториите на завода. Ще се приемат студенти както на краткосрочни, така и на преддипломни стажове.Учените от университета ще работят заедно с представители от „Неохим” по проблемни въпроси на производството и реализацията на продуктите. Торовият производител и висшето учебно заведение ще се представят общо на изложения и реклами.Ще търсят възможности за публично-частно сътрудничество. На първо време катедра „Агрохимия и почвознание” ще изпрати преподаватели и студенти в лаборатории „Почви” и „Азотни торове” на завода, която разполага с модерна апаратура и висококвалифицирани специалисти, обследващи почви от цяла България.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
23 яну 2021
Последни новини