В СОУ Л.Каравелов почва нов проект, обхващат 82 деца

Преподавателката Йорданка Първанова с част от децата от началните курсове

Нов тригодишен проект стартира преди дни  димитровградското СОУ”Любен Каравелов”, той е по линия на ОП”Развитие на човешките ресурси” и ще обхване 82 деца, ангажирани в различни дейности, казаха от ръководството на училището. Надсловът му е “Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” УСПЕХ.

Идеята е децата да бъдат обхванати в осем различни извънкласни форми като приложна математика и астрономия, фотография, журналистика, кулинария и други. Заниманията по астрономия ще води учителят по физика Таня Генева, в дебрите на фотографията и тънкостите на журналистиката ще въвежда децата преподавателят Живко Русев.

Мариана Георгиева ще се занимава с приложната математика, а Владимира Самарджиева ще отговоря за формата “Европейска кухня”.
Учениците в начален етап ще са заети с усвояване на математиката по канадската методика “Млад джъмп”, като заслугата за това е на преподавателя Милена Иванова.

Малките каравеловци ще се занимават активно и в направленията “Аз и светът около мен и “IТ-каравеловче”, които ще ръководи главния учител за начален етап Йорданка Първанова. Нейна е и основната заслуга за разработката на проекта, както и за създаването на сайт на разработката http://otcrivateli.webnode.com/  

В нея активно са се включили и Таня Ганева и Владимира Самарджиева. Със своя интернет страница в най-скоро време ще разполагат и две от направленията “Аз,фотографът” и “Млад журналист”, сайтът там е в процес на разработка.

Проектът УСПЕХ е по линия на направлението “Да направим училището привлекателно място за хора” и по него в страната се предвижда да бъдат обхванати мащабно 480 000 деца. Да се тушират проявите на агресия у децата и да се обхванат онези, с риск от отпадане от училище е една от важните цели на проекта. В рамките на тригодишния период са предвидени и много публични изяви като фотографска изложба, кулинарно шоу и подготовка на електронна медия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини