И читалището в Ябълково се сдоби модерни компютри

Ръководителката на програмата "Глобални библиотеки" за хасковски регион Тонка Койчева

Поредният компютърен център по програмата "Глобални библиотеки"-България бе открит днес в община Димитровград. Той се намира в читалището в димитровградското село Ябълково, където има поставени три компютъра, принтер и мултимедия.

Техниката е предоставена по линия на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, с чиято помощ вече бяха оборудвани с нови компютри читалищата в Радиево, Брод, Меричлери, както и Градската библиотека в Димитровград.

Техниката ще бъде на разположение на хората от Ябълково, които могат да използват интернет за лесен достъп до всякаква информация, поясни секретарят на читалището Славея Грозева.

По традиция бе отслужен водосвет от отец Георги Тодев от димитровградската църква "Св.Димитър" и центърът бе осветен. Децата от кръжок "Художествено слово" към читалището бяха подготвили кратка програма.

В Ябълково дойде и Тонка Койчева, която е координатор на "Глобални библиотеки"- България за Хасковска област. Тя поясни, че това е третия етап на програмата за общината.

Тази сряда, 15 февруари нов компютърен център ще бъде открит и в читалището в село Крепост. Началото на проявата е 17:30 часа. Вероятно в началото на март компютри ще бъдат доставени и на читалището в село Добрич.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини