Поредният проект реализират в Химическата гимназия в Димитровград

Директорът на Химическата гимназия Янка Гочева

И Професионална гимназия по химични и хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров” в Димитровград започна своята дейност клубовете по проект УСПЕХ на образователното ведомство, информираха от ръководството на училището. 

Разработката се явява като продължение на бившия проект „Училището – желана територия на ученика”. Още през 2008 година в Химията спечелиха и работиха по този проект, в настоящия те продължават дейността на клубовете и ателиетата на Интеграционния център в училище СТИВ (Сега Тук Има Всичко). По настоящия проект продължават работата си 7 клуба и ателиета („Красив свят”, „Работилница за здраве”, „Евроклуб”, „Проекти за миналото” и др.)

„В нашата гимназия извънкласните дейности не са прекъсвали, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на училището Янка Гочева. По думите й, всички инициативи през годините са осъществявани чрез ателиетата и клубовете на СТИВ. "Ние сме участвали във всички Областни форуми на ученическите клубове, организирани от Образователния инспекторат, винаги сме печелили призови места и сме домакин на Трети областен форум", каза още Гочева.

В момента химическата гимназия работи по четири проекта и предстои да се подпишат договори за още два. Едната от разработките е свързана с провеждането на платени производствени практики на учениците, а другият, на стойност 100 000 евро, е по програмата за трансгранично сътрудничество ”България-Гърция".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини