Председателят на ОбС в Димитровград със заместник

С правилник за организацията и дейността си се сдоби днес Общински съвет - Димитровград. Докладната бе внесена от Данчо Данев от ЗНС, който бе председател на временната комисия за подготовка на документа.

Вълнения в залата предизвика текста в проекто-правилника, според който председателят на местният парламент ще има свой заместник.

Че досега такава длъжност не е имало и тя не е наложаща, каза Веселин Милев от ГЕРБ. Той предложи позицията да е ротационна и на нея да се редуват представители на различните сесийни групи в ОбС.

Че за мястото се спряга името на Димитър Петров от БСП, стана ясно от дебатите в залата днес. Това потвърди и председателят на ОбС Стефан Димитров, който смята, че е нормално политическа сила с опит в управлението като социалистите да получи такъв пост. В крайна сметка кой ще заеме заместническото място в ОбС ще се реши след гласуване на предстоящо заседание.

От ГЕРБ заявиха, че в правилника има и много незаконосъобразни текстове, които противоречат на действащата нормативна уредба. В подробности фактите изложи юристката Галина Чингарова. Нито предложението на Веселин Милев, нито тези на Чингарова бяха одобрени от мнозинството в ОбС- Димитровград. Правилникът бе приет с гласовете на 21 общинари, 11 се въздържаха при гласуването.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини