Новата автогара в Димитровград с акт 16

Новата автогара в Димитровград получи официално разрешение за ползване, коментираха  фирмата - концесионер “Порт Транс Чавдаров”. Че даването на акт 16 за новия обект в центъра на Димитровград е въпрос на дни, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net в началото на март единия от концесионерите Диан Чавдаров.

Днес той допълни, че предстои автогарата да бъде категоризирана от Автомобилната инспекция, след което ще бъде официално открита. Очаква се това да се случи до края на този месец, тъй като строителните дейности по самия обект вече почти приключиха. Предстои оформянето на зелените площи в района и входно –изходната част на съоръжението.

Припомняме, че усилената работа по довършването на обекта започна през есенните месеци на 2011-та година, когато бе положен асфалт и тротоарна настилка. Постепенно бяха поставени пейки, осветителни тела, табели за пристигащи и отпътуващи автобуси и др. Очаква се над 100 автобуса дневно да преминават през автогарата, включително и тези за съседно Хасково.

Порт транс Чавдаров" ООД спечели 35-годишна концесия за довършване и експлоатация на обекта през март 2011-та. На официална церемония преди година бившият кмет Стефан Димитров връчи ключовете и документацията на обекта на концесионера. Още тогава от фирмата обещаха за година да приключат ремонтите дейности и Димитровград да има модерен транспортен възел.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини