Явор Джонев: Математиката управлява света!

Какви са предимствата на иновативното обучение по математика представи Явор Джонев

Математиката се учи, за да развива у децата способността и нагласите за ръзсъждения. Тя им помага да имат сили и способности да управляват живота си и света. Няма дете, на което да не му върви тази наука, зависи как е поднесен материала и как е задържан интереса на малчугана.

В това е убеден създателят на интерактивната дъска Явор Джонев. Инициаторът на форум "Ново училище" и на промените в образователната система се срещна с димитровградски преподаватели и директори на училища снощи.

Той представи предимствата на обучението по иновативната методика Jump Math, което обхваща 30 класа у нас. В световен мащаб по този начин точната наука възприемат около 300 000 деца. България е първата неанглийски говоряща страна, приложила методиката. В Димитровград Jump Math се прилага в един от първите класове на СОУ"Любев Калавелов".

По отношение на методиката Джонев обясни, че първият принцип е начина на поднасяне на материала. Важно е и насърчаването от страна на преподавателите, както и създаване на увереност и ентусиазъм у децата.

Методиката Jupm Math не е официално призната от образователното министерство, призна Джонев и допълни, че в момента се подават документи и се очаква да бъдат одобрени няколко учебни помагала.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини