Димитровградчанка оглави Инер Уил България

Ганка Бургелова

Димитровградчанката Ганка Бургелова бе избрана за президент на Инер Уил Дистрикт 248 България. Бургелова ще поеме поста от д-р Янислава Илиева в края на юни и ще ръководи женската организация в мандат 2012 /2013 година. До момента тя е била вицепрезидент на същата организация.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Ганка Бургелова припомни, че Инер Уил е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена структура в ООН и представителства в Женева, Виена и Ню Йорк. В момента Инер Уил клубове има в над 100 страни по света, а в тях членуват над 100 000 дами.

Всички жени, членуващи в Инер Уил независимо от своята националност се стремят да работят за насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото и подпомагане на международното разбирателство, подчерта Бургелова. Тя не скри, че като президент на Инер Уил Дистрикт 248 България от тук нататък я чака много работа и много инициативи.

Първият Инер Уил клуб България е създаден през 1997 година в Пловдив, 9 години по-късно клубовете се обединяват в самостоятелен дистрикт. В световен мащаб Инер Уил се ражда през 1924 година  във Великобритания, като организация, формирана от съпругите на Ротарианците.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини