Кметът върна борбата на Симеоновград

Стожерът на борбата в Симеоновград, Росен Бонев

Кметът на Симеоновград Пейчо Стайков върна на града от Марица възможността децата да тренират борба в местната спортна зала. Това е най-успешния и популярен спорт в общината.

През последните месеци в спортният комплекс се помещаваха озеленителите от общинското предприятие по почистване, а единствената тренировъчна зала трябваше да бъде делена от борците и други спортове. На практика, ако върху тепиха тренират атлетите /каквато бе идеята на администрацията/ то този тепих вече ще бъде неизползваем по предназначение, протестираха от борбата. Така, близо половин година борците на Симеоновград тренираха на поляните, а през зимата се преместиха да носят медали на Хасково. За проблема Haskovo.net сигнализира в няколко репортажа.

След тях е била проведена нова среща между кмета Стайков и треньорът и ръководител на местния клуб Росен Бонев. Днес двамата са си стиснали ръцете. Споразумението връща борците в залата, като помещението с тепиха ще бъде използвано само от тях.

Борбата в Симеоновград се тренира от пъти по-голям брой деца, в сравнение с всички останали спортове взети заедно. В интервю за Haskovo.net преди 2 седмици, Росен Бонев изрази тревога, че лишаването от спорт на тези младежи и девойки ще ги тласне по пътя на алкохола и наркотиците.

С посредничеството на медиите, слава богу, тази възможност се отменя. Засега.

Г.Христов

Кметът Пейчо Стайков се разбра с борците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини