Маршрутките до Кенана не качват пенсионери. Осъдиха иманяр. Преглед на регионалния печат

Пенсионери: Маршрутките до Кенана не ни качват, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Шофьорите на маршрутки по линия 102 – от ЗММ до Кенана, не признават картите ни за градски транспорт, оплакват се възрастни хора. Според тях картите им се признавали само в големите автобуси, но те минавали рядко. Превозвачи отричат тези твърдения и обвиняват хората от третата възраст, че злоупотребяват.

Ставрев, който уби жена си, застава пред съда, анонс над главата на вестника. Темата е водеща на 3-та. 48-годишният мъж от Любимец бе задържан в края на 2010 година. Той бе обвинен в убийството на съпругата си Дарина, която изчезнала през 2008-а. По-късно разчлененото й тяло било открито в кладенеца в двора на къщата им на ул. „Софроний Врачански” в Любимец.

Връчват награда „Калоянов кръг”, чело на 2 страница. Отличието, което се връчва днес в Ивайловград, ще се дава ежегодно за принос в съхраняването на културното наследство в Източните Родопи.

Затварят нелегални пунктове за скрап, пише още на 2-ра. Екоинспекцията започва масирани проверки на автоморгите във връзка с промените в закона за управление на отпадъците. Една от незаконните площадки е край Хасково и от години институциите не са успели да я затворят, добавя изданието.

Сбогом на септичните ями в бившата вилна зона „Кенана”, темата на 4 страница. Става дума за мащабния проект на общината за канализирането на района.

Международен скандал с „Рона” във Венеция, акцент от 8 страница. След изпълнение на хасковската група съдиите дали оценки между 7 и 8 точки, с изключение на германски съдия, който ги оценил с 2. След подадена контестация от нашите и установена злоупотреба, германецът бил отстранен от журито, но съставът вече бил ощетен.

Осъдиха иманяр, ровил с хилти крепостта над Рабово, заглавие над главата в „Новинар юг”. Аднан Рамадан бил осъден на 11 месеца условно заради иманярска акция с къртач в крепостта край стамболовското село.

Баба се губи под Аида, намират я да спи в дере, водещо заглавие на първа страница. 80-годишната Ленка Т. изчезнала по време на излет с роднини, в издирването се включили доброволци, ловци, полицаи.

300 000 кубика пръст копаят край Крепост, водещо на 2-ра. Там ще се изгражда най-големият пътен възел на Балканите с разклонения за всички посоки, казват от фирмата изпълнител.

Църквата в Лешниково с документ до 2 седмици, пише още на страницата. Липсата им осуетила ремонта на храма. Щастливата развръзка дошла вчера след среща на областния управител Ирена Узунова със старозагорския митрополит Галактион. Владиката обещал спешно да придвижи документите.

Украинка отговаря днес за убийство от 1997 година, заглавие от 3-та. Пред Темида застава 47-годишната Екатерина Анатолиевна, обвинена в убийството на 52-годишния Андрей Андреев през 1997 година. Анатолиевна се укривала от властите в България в продължение на 14 години.

БЧК събра 688 000 лева за пострадалите от наводненията, водещо заглавие на 4-та. Инициативата продължава до края на март, обществена комисия ще разпределя средствата.

Потопът върна диневско семейство 50 г. назад, заглавие на голям материал на 6 страница. Пострадалите къщи в това село са над 60, но помощ отникъде. Всички обичат Бисер, гласи вътрешното заглавие към основния текст.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини