Паднаха поредните отломки от старите блокове в Димитровград

Огромни късове от козирката паднаха и от блок №2 на бул."България"

Поредните отломки от старите блокове в Димитровград паднаха преди ден в централната част на града. Огромни късове от козирката на блок №2 на бул."България" се стовариха по пешеходната зона до тунелите.

Продавачка в близкия магазин за обувки разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net , че се е чул огромен трясък, когато това се е случило. По думите й, не за пръв път от тази част на стария блок падат парчета. Преди две седмици случката се е повторила, но размерите на отломките били по-малки.

В момента районът е обезопасен с ленти. Поставили ги от Общината, екип от специалисти дошъл на място, след като живеещите подали сигнал.

Отломки са паднали преди часове и от блок №3 на бул."3 март", където също са поставени предпазни ленти, показа наша репортерска проверка.

Зам.кметът Владимир Митрушев коментира пред наш екип, че единственото, което Общината може да направи сега е да изпрати екип от специалисти, които обезопасяват района. На този етап не е обсъждан вариант да обрушване на фасадите на сградите на тази или друга стара жилищна сграда, както това бе направено с проблемия блок №7 на бул."Благоев".

"Хората трябва да разберат, че не е задължение на Общината поддръжката на тези сгради. Продължаваме да търсим варианти за финансиране на евентуални ремонти, но инициативата трябва да дойде от собствениците", припомни Митрушев.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини