Димитровград търси помощ от държавата за ремонт на старите фасади в центъра

Помощ от държавата за ремонт на фасадите на най-старите блокове ще търси Димитровград

Съдействие от вицепремиера Даниела Бобева за ремонт на фасадите на най-старите блокове в центъра на Димитровград потърси днес кметът Иво Димов. На туристически форум в зала "Гросето", където гостува и Бобева, градоначалникът поиска при възможност държавата да отдели целеви средства за реконструкцията на сградите.

"Болката ни е централна градска част, която е включена в проекта за тоталитарните режими на ХХ век "АТРИУМ" и е в процес на обявяване на паметник на архитектурата.", каза Димов. И посочи, че жилищата там са частни, но хората не разполагат със средства за ремонт. В същото време пари за тази дейност няма и Общината.

Кметът заяви още, че след старта на програмата "Региони в растеж", където вероятно ще попадне и Димитровград, също ще се търсят възможности за финансиране.

На форума, където се обсъждаха нови възможности за туризъм в Хасковска област присъстваха още представители на общини, археолози, хора от бизнеса и ученици.

Наред с обмените идеи и мнения, своеобразна презентация на село Крепост като туристически обект направи кметът му Димитър Белчев. Той припомни, че Крепост притежава уникална галерия на открито от 28 пана, изработени от художниците Панчо и Христо Паневи върху различни обществени сгради. Стана ясно, че идната пролет братя Паневи подготвят направата на нови творби върху други сгради в селото.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Болката ни е централна градска част, каза кметът Димов по време на туристическия форум
Село Крепост поиска да стане част от туристическа дестинация в региона заради уникалните си 28 пана на братя Паневи
Форумът в зала "Гросето"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини