Екслидер на СДС прави нова партия в Хасково

Пламен Юруков (вдясно) се срещна със симпатизанти на идеята в хасковско кафене. Първите дошли на срещата бяха бивши атакисти

Бившият лидер на СДС Пламен Юруков се срещна със симпатизанти на новата си партия „ВОТ консерватори“ снощи в местно кафене. „Целта е да се опознаем и да споделим идеите си. Нашата партия не е от лидерски тип, нито прилича на познатите партийни пирамидални структури. Изграждаме принципно нова партия и предлагаме принципно нов модел на управление – модерният консерватизъм“, каза за Haskovo.net Пламен Юруков.

Според консерваторите моделът на управление на страната е сбъркан и се нуждае от кардинална промяна. Според тях възраждането на България минава през така нареченият „модерен консерватизъм“, който е синоним на „добро управление“. Сред предлаганите от консерваторите мерки например е двегодишният мандат, „малкото правителство“ - намаляване на министерствата и държавните структури, засилване на местната власт и нейният капацитет.

Партията „ВОТ консерватори“ е учредена в началото на миналата година. Нейният шеф Пламен Юруков бе председател на СДС до края на 2008 година, когато сдаде поста на сегашния лидер Мартин Димитров.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини