Вкусни фунийки с крем

Вкусни фунийки с крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пригответе си формички за фунийки и ги намазнете.

От горните продукти се приготвя меко тесто. За по лесно се дели на две топки и се оставя да отпочине около 10 мин. Разточваме едната топка на тънка кора и режем ленти около 1 см широки.

Увиваме по формичките - започваме от долу, като прищипваме тестото, за да не се отвори при печене и на горе навиваме лентата като спирала, като леко застъпваме долния пласт отдолу и да върви към горния разширен край до събирането та двете страни на фунийката.

Не се навиват до горе. След изпичане като притиснем леко двете страни на формите навътре, фунийката лесно се отделя от изпеченото тесто. Изпичат се в затоплена умерена фурна до лек розов златист цвят.

Кремът се сварява според указанията на опаковката нишесте. Леко охладен, с него се пълнят студените фунийки и отворът се потапя в смлените орехи. Поставят се в съд с борд изправени. Така наредени престояват до пълното изстиване на крема.

Може да се направи и по-гъст сладкарски крем, сметана и др. Стават меки и хрупкави, достойна наслада за следобедно кафе с приятели.

Източник: gotvach.bg

Последни новини