Тирамису пастички

Тирамису пастички

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За да приготвите блата, първо разбийте жълтъците с половината от пудрата захар. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и накрая ги разбийте с останалата пудра захар, предвидена за блата. Трябва да станат много твърди. Разбъркайте внимателно белтъците към жълтъците. Пресейте брашното с нишестето и ги разбъркайте към белтъчено-яйчната смес.

Накрая объркайте и с какаото. Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене и сложете блата да се пече за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Готовия блат оставете леко да се охлади и го извадете върху решетка. Щом напълно изстине, го залейте със смес от ликьора и силното еспресо.

За приготвянето на крема предварително накиснете желатина в студена вода, за да се размекне. На водна баня (не вряща вода) разбийте заедно жълтъците, пудрата захар за крема, ванилията, докато станат на пяна. Изстискайте размекнатия желатин и го добавете към леко затопления ром и лимонов сок.

Сипете тази желатинова смес към яйчната и разбъркайте добре. Оставете крема да се охлади. След това я разбийте и смесете добре с Маскарпонето. Отделно разбийте течната сметана с ванилената захар и я добавете към вече започващата да се желира яйчна смес.

С така приготвения крем се покрива блата плътно и се заглажда добре. Оставя се в хладилник за 4-5 часа. Преди да поднесете нарежете Тирамисуто на квадратни парчета. Поднесете Тирамису пастичка, поръсена обилно с какао.

Източник: gotvach.bg

Последни новини