Шоколадово-кокосова торта с грис

Шоколадово-кокосова торта с грис

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте добре маслото със захарта. Добавете яйцата едно след друго като след всяко разбъркайте. След това добавете млякото, брашното с бакпулвера и какаото. Разбийте отново с миксер до еднородна смес.

След това в застлана с хартия за печене тавичка излейте получената смес. Аз ползвам тава 18 см. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180°С и печете приблизително 45 мин, като на 30 минути проверете с дървена клечка дали не е готов блатът.

Приготвяне на пълнежа:
Сложете млякото в тенджера. Когато заври изсипете на тънка струйка смесените предварително нишесте и захар. Разбъркайте го и варете докато стане готов. Отстранете го от котлона и го оставете да изстине. След това прибавете към него кокосовите стърготини, маслото и ванилията. Разбийте отново добре с миксер.

Сглобяване на тортата:
Разрежете изстиналият блат на две части. В тортен ринг поставете първият блат - по желание може да го сиропирате. Върху него нанесете пълнежа и хубаво загладете. След това поставете вторият блат. Тортата се оставя в хладилника за около 2 часа.

Глазурата:
В малка тенджерка се оставя да кипне сметаната, след което към нея се прибавят маслото и начупеният на малки парчета шоколад. Бърка се до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине до стайна температура.

След като извадите сладкиша от тортения ринг го залейте с получената глазура и отново приберете в хладилника за нколко часа.

Източник: gotvach.bg

Последни новини