Геро е новият "Любимец 13" на димитровградската публика

Герасим Георгиев -Геро е новият носител на наградата "Любимец 13"

Герасим Георгиев -Геро е новият носител на наградата на димитровградската публика "Любимец 13". Отличието той е заслужил заради ролята си на Джон Смит от спектакъла "Между два стола".

Това съобщи на пресконференция тази сутрин директорът на Общинския драматичен театър "Ап.Карамитев" Тодор Боянов.

Това е първата награда в кариерата на актьора, от което той е бил много щастлив, поясниха от екипа на театъра.

Геро е получил оценка пълно 6 от местната публика, която гласува в специални анкетни карти след края на всяко представление.

През 2012 г. са били раздадени около 2 000 анкетни карти, половината от тях са попълнени, каза Боянов.

Любо Нейков заема второто място в класацията за ролята си на Големанов в едноименната пиеса. Зрителите са му дали оценка 5,95.

Трети е Малин Кръстев заради участието си в "Апокалипсисът идва в 6 вечерта" с оценка 5,82. От 38 актьора Стефан Рядков е на четвърто място заради ролята си в спектакъла "Големанов" с оцента 5,81.

От 19-те пиеси, играни на тукашна сцена миналата година номинирани са 10. Това са театрални представления с актьорски постижения, поясниха от театъра.

Директорът Тодор Боянов /в ляво/ показва анкетните карти и класацията на димитровградските зрители

Статуетката "Любимец 13" ще бъде връчена на Герасим Георгиев на 26 март, когато тук ще гостува постановката "Кастинг за мъже" на Пловдивския драматичен театър. По традиция наградата ще връчи кметът на Общината Иво Димов в края на спектакъла.

Партньорка на Геро в комедията ще бъде Мария Сапунджиева, с която двамата правят страхотен дует, разказа още Тодор Боянов. Той добави, че в пиесата актьорът сменя 7 роли. В същото време е Геро е и седмият носител на "Любимец 13" от създаването на наградата през 2006 г.. Билети за "Кастинг за мъже" вече се продават на касата на театъра, цената им е 12 лв.

Припомняме, че през годините любимци на димитровградската публика станаха Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев, Асен Блатечки и Калин Врачански.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини