Баща се подпали пред децата си от немотия

Бащата Иван показва къде сина му се заливал с бензин. Малкият Иван не смее да пусне ръката на дядо си. След снощи детенцето не е промълвило и дума

31-годишния Георги Костов се поля с бензин и си драсна клечката пред двете си дечица, съпругата и сестра си, късно снощи.

Мъжът лумнал като факел под отчаяните писъци на семейството и неистов плач на децата. С риск за собствения си живот, съпругата Донка и сестрата Елена успели да потушат пламъците.

В пълно отчаяние, 26-годишната Донка прегърнала горящия си мъж, за да задуши развиващия се огън. В резултат- също получава сериозни изгаряния. В крайна сметка сестрата успява достатъчно бързо да ги залее с вода и да спаси живота им.

Георги обаче има над 30 % изгаряния по тялото и ръцете, жена му -10 %. Двамата са обработени в Спешна помощ и незабавно транспортирани за Пловдив, където най-вероятно ще ги лекуват в КАРИТ. Има сериозна опасност за живота на мъжа.

Драмата се разиграла в 1 часа след полунощ в семейното жилище на улица "Родопи" в димитровградския квартал Марийно. Съседите се събудили от силна крамола, която преминавала в крясъци и писъци. Били свикнали, от доста време Костови се карали за пари. След малко чули писъци и решили, че се бият. Истината била много по- страшна. 

Георги имал банков кредит от 12 хиляди лева, с който купил къщата. Обаче го съкратили от работа. Хващал се оттук -оттам по нещо на частно, колкото да изхранва жена си и двете деца. Неплатените вноски към банката се трупали. Вкъщи започнали да пристигат писма със заплахи за съдия изпълнител. Така продължило с месеци. Постепенно мъжът се невротизирал, скандалите зачестили.

В злощастната вечер Георги се укрил в една от стаичките и започнал да се залива с бензин. Писъците, които чули съседите били от отчаяните молби на Донка и Елена да бъдат пуснати в стаята. Двете жени напирали на вратата, но якият мъж с лекота ги задържал. Успели да го придумат да излезе и отишли до мивката, „да му умия очичките“, по думите на разплаканата сестра. Там, пред двете си момченца на 4 и 10 години, таткото се подпалил със запалка. 

В момента шокираните дечица се гледат от леля си и от дядото Иван, който дошъл на помощ като чул за нещастието, сполетяло сина и снаха му. Помагали и роднини. Всички във фамилията се надяват двамата да оживеят и да се възстановят. За бързото оздравяване на пострадалите се молят и комшиите, които описват Костови като „хубави и незлобливи хора“. А реакцията им на драмата е кратка и показателна: „Държавата трябва огън да я гори, не хората в нея“.

Г.Христов

26-годишната Елена е спасила живота на брат си и снаха си
Пред тази мивка Георги си драснал клечката
...с откраднатата от Елена запалка
Георги Костов бил запален рибар, но грижите го отказали от хобито му
Големият и малкия Иван чакат своя син и баща пред къщи
Сем. Костови от щастливите времена: Георги, Донка и двете им деца - Леонардо и малкия Иван
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини