От 0 до 100 км/ч за само 1,73 секунди в Gran Turismo 6

PEUGEOT Vision Gran Turismo бе представен за видео играта Grand Turismo 6. Със съотношение маса-мощност от 1:1 – 875 кг и 875 к.с.! – и ускорение от 0 до 100 км/час за само 1,73 секунди, новият супер автомобил на PEUGEOT обещава уникално изживяване от шофирането за геймърите на Gran Turismo 6 (GT6™), ексклузивно за PlayStation®3.

С Peugeot Vision Gran Turismo Марката отговаря на последното предизвикателство, отправено от Казунори Ямаучи, човекът, стоящ зад легендарния симулатор, който помоли автомобилните производители да проектират специален автомобил, с който да се отбележи 15-та годишнина на играта.

Дизайнерите на PEUGEOT обединиха усилия с инженерите на PEUGEOT SPORT, за да създадат изключителен супер автомобил, който притежава всички качества на високоскоростен състезателен прототип. На пръв поглед PEUGEOT Vision Gran Turismo разкрива поразителен силует, изваян така, че да неутрализира въздушното съпротивление, висок само 104 см, лишен от почти всички аеродинамични елементи. Само дизайнът на купето е достатъчен за ефективното прилепяне на автомобила към пътя.

Централно разположеният 3,2-литров V6 турбо двигател, точно зад пилота, пренася своите 875 к.с. към пътя посредством 6-степенна механична трансмисия и система за задвижване на четирите колела. Самите те са 22-инчови отпред и 23-инчови отзад. Това, допълнено от олекотения дизайн – вдигащ стрелката на кантара до само 875 кг! – и супер удобната кормилна система, го превръща в идеалния кон, който да оседлаете за предизвикателството GRAN TURISMO. Да не споменаваме феноменалното ускорение на автомобила, което го отвежда от 0 до 100 км/ч за 1,73 секунди, благодарение на съотношението мощност-маса, обещаващо една конска сила за всеки килограм... Отрицателното ускорение е също толкова впечатляващо, генерирано от четири вентилирани BREMBO карбонови дискове (380 мм отпред и 377 мм отзад).

Виртуалните пилоти ще имат шанса да „седнат“ за едно кръгче в PEUGEOT Vision Gran Turismo в съвсем близко бъдеще като това ще могат да направят на не по-малко от 40 невероятни писти със 107 конфигурации. Наличен ексклузивно за PS3 в шест цвята, PEUGEOT Vision Gran Turismo ще влезе в играта като част от свободна актуализация за Gran Turismo 6.

Всички последни новини около автомобила на хаштаг #PeugeotVisonGT.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мо
    москвич
    0 0
    11:58, 12 май 2015
    Такава тъпня как можахте да напишете. Занм че трябва да се запълват с нещо тия рубрики ама това е направо идиотско. В една игра може да се направи всичко дори и да вдига от 0 до 100 са минус 4 секунди.

Случаен виц

Последни новини