19-годишен създаде хаос на АМ „Марица“ и предизвика катастрофа на камион

19-годишен свиленградчанин създаде огромен хаос на АМ „Марица“ и предизвика катастрофата на камион снощи около 21 часа, в следствие на което има и ранен мъж от Ямболското село Калугерово .

Младежът е шофирал Фолксваген „Голф” по аутобана в посока от Свиленград към Любимец с несъобразена скорост. Той е загубил контрол над колата и е излязъл отдясно в отводнителна канавка. Излизайки от нея се е ударил в мантинелата, разделяща двете платна и е останал в крайна лява лента на платното.

Свиленградчанинът е излязъл от колата без да вземе мерки за обезопасяването на движението. В резултат на това влекачът „Волво”с прикачено ремарке, управлявано от водача от село Кукорево, се ударя в задната част „Голфа”, движейки се в крайна лява лента.

Вследствие на удара камионът се е обърнал на дясната си част, като кабината на влекача е скъсала двойната разделителна мантинела и е преминал частично в насрещното платно. Останалата част от композицията се е застопорила напречно по посока на движението на платната.

При произшествието целия товар от около 28 000 кг пшеница се е изсипал на платната, което е довело до затварянето на пътя в посока Пловдив до 05 часа тази сутрин. Водачът на товарната кола е с фрактура на лява ръка, прегледан и освободен за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини