Вазовци представиха свои проекти в ученическата сесия на БАН

    Вазовци представиха свои проекти в 17-ата сесия на Ученическия институт по математика и информатика към Българска академия на науките (БАН), информират от гимназията. Тя се е провела от 9 до 12 април в Боровец. Там са участвали шестима ученици от ПМГ, ръководени от преподавателя Снежа Димитрова. Целта на сесията е да открива даровити деца в областта на математиката, информатиката и информационните технологии, които желаят да се занимават с изследователска работа.

    Игра разработена от Кристиан Костов и Кристиан Славов от 11 клас с името „Adventuresin the wild west“ е бил един от проектите. Друга игра - „Space adventure“ са представили Милен Георгиев и Георги Пандов също от 11 клас. Атанас Орманов от 12 клас се е включил в сесията с играта „Рано“ и Стилиян Тонев, също от 12 клас е демонстрирал приложна програма „Генератор на тестове“. Всички участницити са отличени с грамоти.

    Атанас и Стилиян са получили "Отличен 5,80" за разработките си и за завоювали право да изберат специалност от Факултета по математика и информатика на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, където могат да продължат образованието си.

    Общо 53 проекта по информатика и информационни технологии от цялата страна са участвали в 17-ото издание на ученическата сесия. Те да разработени от ученици от 8 до 12 клас.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини