Ученици опознават забележителностите на родния Димитровград

Стартът на симулативната игра бе даден пред сградата на ПМГ в Димитровград

Симулативна игра, чиято цел бе да запознаят младите хора със забележителностите на Димитровград проведоха днес възпитаници на димитровградската ПМГ "Ив.Вазов".

В полезрението на учениците попаднаха културните и исторически забележителности на града, парковете и завод "Неохим", който е един от симворите на Димитровград още от създаването му.

В рамките на проект по предмета "Свят и личност" четирима дванайсетокласници Димитър Калинков, Иван Еневски, Валентин Владиславов, Здравко Атанасов и техни съученици стартираха играта пред сградата на гимназията тази сутрин.

Трите отбора посетиха първо Градска библиотека "П.Пенев", след което се разделиха на лъчове и обиколиха зала "Асен Краешников", Общинския театър и галерия "Петко Черчелиев". Не бе пропуснат и Дом-музей "П.Пенев". Обиколката включваше още Планетариума, парковете "Вапцаров" и "П.Пенев", завод "Неохим". Освен от торовия завод, симулативната игра на Вазовци бе подпомогната от местната структура на ЕНП, Евро Ферт, Нео Титан,Pizza Space и Лотос.

Библиотеката в града бе една от спирките на учениците от ПМГ

Бегом към следващия обект

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини