Холандски фонд ще стимулира най-ученолюбивите Богоровци

Директорът на гимназията Красимир Кръстев, Йорданка Благоева и Тодор Тодоров

Холандска организация, която подкрепя образованието на младите хора подава ръка на Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" в Димитровград. От фонда ще помагат на богоровци, които се представят успешно на олимпиадите по различни предмети, като им осигурят финансиране във вид на учебници и помагала.

Инициативата дошла от бившата ученичка на гимназията Йорданка Благоева, стана ясно на среща с медиите днес. Изработен е правилник, според който, петимата най-добре представили се ученици в олимпиадите ще получат определен брой точки, равняващи се на сума във вид на учебници и литература.

 "Знаем, че положението в България в момента никак не е леко, учебниците и помагалата струват много пари, така ученици, които са доказали, че имат желание да учат ще бъдат стимулирани", поясни преподавателят Тодор Тодоров.

Проектът обхваща ученици от 8-ми до 11 клас, защото 12-класниците вече завършват, те полагат изпити във ВУЗ, поясни още Тодоров. Акцентът е върху по-малките възпитаници на гимназията. До началото на юни ще стане ясно какви са постиженията им, те ще бъдат подредени в списък с определени точки. Най-добре представитилите се петима Богоровци, заедно с преподавателите ще си изберат нужната им литература, която те ще получат на 15 септември при старта на новата учебна година. Тогава се очаква и представител на холанският фонд, който да връчи помощта на изявените ученици.

Тодор Тодоров

Йорданка, която е в основана на иниативата разказа, че е завършила ЕГ"Д-р Иван Богоров" през 2006 година, но винаги е имала амбицията да учи зад граница. Точно тогава се е обърнала към холанския фонд, основан през 1998 година. Младата жена е завършила Международни отношения с икономика в Лондон и в момента работи за престижка компания в Холандия, но в българският й офис в София. "Важно е да имаш амбицията да се развиваш, а когато имаш това е важно, да знаеш, че ще получиш възнаграждение за своя труд", казва Йорданка. От Езикова гимназия "ДІр Иван Богоров" не изключват възможността да работят с холанския фонд и по други бъдещи проекти.

Йорданка Благоева е бивша възпитаничка на Езиковата в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини