Иван Дяков и Гъмзата веселят Неохимци в деня на химика

Деня на химика ще е на 12 и 13 май в парк Вапцаров

И тази година, сега на 12 и 13 май, работещите в „Неохим”АД ще отбележат професионалния си празник – Деня на химика. По традиция той се организира на открито, в парк „Н.Й. Вапцаров”, казаха днес от пресслужбата на торовия завод.

Съботният празничен ден е наситен с разнородни по характер и атрактивни прояви. В 9.30 ч. стартира Спортният празник в района на приключенския парк „Питър пан”. Желаещите да участват в него са десетки. В „Индианско ходене на въже”, „Триъгълен траверс”, „Острови”, „Киселинна река” и др. те ще трябва да покажат не само добра индивидуална физическа форма, а и способността да играят в екип, оказвайки си подкрепа и взаимопомощ. Положените усилия ще бъдат възнаградени с финикийски знаци и не само.

От 11.30 часа на сцената в съседство с планетариум „Джордано Бруно”  гостува  постановката „Макс и Мориц” по В. Буш на ДКТ „Димитър Димов” – Кърджали. Детското театрално утро е с открити „врати” за децата на неохимци и за всички останали, пожелали да се посмеят на немирствата  на двамата всеизвестни „хулигани”.

Проектантката от компанията инж.Даниела Бобчева ще рисува по личицата на малчуганите и така те ще се  пренесат в света на любими приказни герои. Организаторите са подготвили в дар много балони  за бодрата смяна димитровградци.

И в двата дни се предвижда въздушно шоу при подходящо време - трима пилоти на парапланери ще кръжат над града и парка в различни конфигурации.

В 17.00 часа започва концертната програма и през двата дни. На сцената ще се изявят най-младото читалище в общината – „Нов път” от с. Добрич, НЧ „Хр. Ботев-1902” с танцовия състав „Тракия” и групите си за народни танци, танцов състав „Изворче” към ДМЦ-Димитровград,  възпитаници на СОУ „В. Левски” по изкуства и др. Двучасов концерт ще изнесе славеят на Пирин планина Иван Дяков заедно и с дъщеря си Ивана Дякова и ансамбъл „Мераклии”.

В 22.00 ч. Димитровград  ще бъде огласен от пиротехническо зрелище, синхронизирано със специални музикални ефекти. За най-запалените купонджии до полунощ ще свири оркестър „Орион” с художествен ръководител Георги Беделев.

Неделният ще предложи също незабравими емоции на неохимци и техните гости.  На сцената ще излязат състави на ДМЦ – Димитровград, добили популярност в страната и чужбина – денсшкола  „Галаксико”, хип-хоп формацията „Стрийт дъст”, съставът за латинотанци „Джани”, илюзионистът Теос  от театрална школа „Апропо” и др.

В 19.00 ч. Йордан Йончев-Гъмзата от „Ку-Ку бенд” в компанията на Иво Моллов-Гугутката , Таня Харизанова и оркестър ще зарадват работещите в торовия производител с  тричасов концерт. След него празнуващите ще продължат да се веселят с дуо Лушка и Тончо Тоневи до полунощ.  

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини