Вазовци спретнаха приключения в Ябълково

Продължават дейностите по един от международните проекти – „Свързани класни стаи”, в който вече втора година участват различни училища от община Димитровград.

През почивните дни по улиците на с. Ябълково се проведе вълнуваща приключенска игра. Заедно с домакините от основно училище „В. Левски”, ученици от ОУ „П. Яворов”, от ПГХТ „Ас. Златаров” и от ПМГ „Ив. Вазов”, търсеха местни забележителни места, изпълняваха задачи и се срещаха с хора от селото.

В духа на проекта Connecting Classrooms, децата от различни училища трябваше да преодоляват заедно в общи отбори трудните предизвикателства, като в крайна сметка победители са всички.

Замисълът и организацията на играта бе изцяло дело на по-големите ученици от ПМГ „Ив. Вазов”, а нейното провеждане бе заснемано непрекъснато от представителите на ПГХТ „Ас. Златаров”.

По-късно материали от събитието ще бъдат споделени на интернет платформата “Live&Edu”, която е обща за всички участващи в проекта училища от Великобритания, Русия, Израел, Италия и България.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини