Кабели стърчат опасно до детска площадка в Димитровград

За опасно стърчащи кабели близо до детска площадка в района на църквата "Св.Димитър", алармираха в Dimitrovgrad.bgvwesti.net майки от Димитровград.

По техните думи, кабелите идват от прекарано преди година улично осветление в района на детския кът. Те обаче са изровени с времето и се намират точно на черна пътека, през която на ден минават десетки хора.

В непосредствена близост е и детски парк, където също се събират много малчугани. Мястото за игра има и доста недостатъци, оплакаха се още жените.

Опасност от нараняване създават необезопасена пързалка, шахта с изкривен капак и счурени люлки. Наскоро тук сериозно се е наранило и малко дете, което се е качило на парзалката без парапет, разказаха пред наш репортер майките. 

Припомнаме, че преди дни от Общината огласиха мащабна акция  за проверено състояние на катерушките и люлките в Димитровград. От администрацията обещаха да вземат мерки за опасни съоръжения, намиращи се в кътовете за игра. Живеещите в района на църквата се надяват и тяхната площадката да е в списъка с предстоящи ремонти.

Стърчащият кабел близо до детската площадка
Детският кът до църквата в Димитровград
Опасност за децата създават и изкривените капаци на шахта

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини